ekorre hemsida

Nu händer det väldigt mycket i vår natur.
Massor av djurungar och fågelungar föds. Oavsett vilken fågel eller djurunge det handlar om så ska ni låta dom vara och ringa eller skriva till oss.
Om fågelungar eller djurungar har hamnat i omedelbar fara för trafik mm så kan ni flytta dom själva ca 50m utan att det gör något men ta inte hem dom.
Varken djur eller fåglar lämnar sina ungar. Bland fåglar föder ofta både honorna och hannarna upp sina ungar. Bland djurungar är det vanligt att honorna gömmer ungarna i buskar och inne på tomter. Man kan tro att dom är övergivna men det är dom inte. Honorna kommer till dom på nätterna, matar och pysslar om sina ungar.

HÅLL ERA KATTER INNE UNDER VÅR OCH SOMMAR. Om ni vet att era katter tar fåglar och djurungar så håll dom inne. Det är er privata egendom som ni har ansvar för. Det är inte tillåtet att låta katter skada och döda vilda djur och fåglar. Under en högsäsong räddar vi betydligt mindre antal djur än dom som dödas av katter. För att göra vårt arbete lättare och mer betydelsefullt så ber vi er hålla era katter inne eller kopplade när dom är ute så länge katterna bara är sällskapskatter.

red fox fight
Bilden är lånad och saknar ursprung: Men den är fantastisk! :)