ekorre hemsida

Nu händer det väldigt mycket i vår natur.
Massor av djurungar och fågelungar föds. Oavsett vilken fågel eller djurunge det handlar om så ska ni låta de vara och ringa eller skriva till oss.
Om fågelungar eller djurungar har hamnat i omedelbar fara för trafik mm så kan ni flytta dem själva ca 50m utan att det gör något men ta inte hem dem.
Varken djur eller fåglar lämnar sina ungar. Bland fåglar föder ofta både honorna och hannarna upp sina ungar. Bland djurungar är det vanligt att honorna gömmer ungarna i buskar och inne på tomter. Man kan tro att de är övergivna men det är de inte. Honorna kommer till dem på nätterna, matar och pysslar om sina ungar.

HÅLL ERA KATTER INNE UNDER VÅR OCH SOMMAR. Det är er privata egendom som ni har ansvar för. Det är inte tillåtet att låta katter skada och döda vilda djur och fåglar. Under en högsäsong räddar vi betydligt mindre antal djur än de som dödas av katter. För att göra vårt arbete lättare och mer betydelsefullt så ber vi er hålla era katter inne eller kopplade när de är ute så länge katterna bara är sällskapskatter.

red fox fight
Bilden är lånad och saknar ursprung: Men den är fantastisk! :)